Επικοινωνία

Γεωργίου Κρέμου,
Αράχωβα – Τκ 32004 Βοιωτία
Email: contact@rigashotelarachova.gr
Phone: +30 210 6919111

Follow us

Image Alt

Αράχωβα, Δελφοί, Μουσείο Δελφών

Αράχωβα, Δελφοί, Μουσείο Δελφών

Αράχωβα, μια γραφική κωμόπολη στους πρόποδες του Παρνασσού, είναι γνωστή για την φυσική της ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της. Συνδυάζει το ορεινό τοπίο με ζωντανές πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσελκύοντας επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Το χειμώνα, είναι δημοφιλής προορισμός για σκι στον Παρνασσό, ενώ το καλοκαίρι προσφέρει υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές και εξερευνήσεις στη γύρω φύση. Στο κέντρο της Αράχωβας βρίσκεται το ξενοδοχείο μας Rigas Hotel Arachova (πρώην Villa Filoxenia Arachova).

Οι παραδοσιακές ταβέρνες της σερβίρουν ντόπια εδέσματα, όπως τυρί Φορμαέλα και κατσικάκι, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα τοπικά κρασιά. Η Αράχωβα βρίσκεται μόλις 12 χιλ από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, κάνοντάς την ιδανική βάση για εξερευνήσεις στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

δελφοί, αραχωβα, μουσειο δελφων, rigashotelarachova.gr

Δελφοί

Δελφοί, γνωστοί ως «ο Ομφαλός της Γης», ήταν ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά κέντρα της αρχαίας Ελλάδας. Το μαντείο του Απόλλωνα προσέφερε προφητείες και γοήτευε πλήθος πιστών. Η αρχαία κληρονομιά των Δελφών, μαζί με την επιβλητική τοποθεσία, τους καθιστούν έναν από τους πιο εμβληματικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ο χώρος περιβάλλεται από μαγευτικά βουνά και πευκοδάση, προσφέροντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

mouseio delfon arachova rigashotelarachova.gr

Μουσείο Δελφών

Μουσείο Δελφών, φημισμένο για την πλούσια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων από τον αρχαιολογικό χώρο, όπως αγάλματα, τον Ηνίοχο των Δελφών ένα από τα πιο εμβληματικά αγάλματα της αρχαίας Ελλάδας, αναθήματα και επιγραφές. Είναι γνωστό για τον χρυσό τρίποδα και τις μαρμάρινες στήλες, προσφέροντας μια μοναδική εικόνα της αρχαίας ελληνικής τέχνης και πολιτισμού.

You don't have permission to register